Veelgestelde vragen

Je foto's en stijl spreken ons erg aan. Wat moeten we nu doen?
Mocht je overwegen mij in te huren als fotograaf is het altijd goed om via een e-mail of telefoontje jullie gegevens en trouwdatum door te geven. Ik kan dan snel laten weten of ik die dag nog beschikbaar ben en de datum tijdelijk voor jullie reserveren. Vervolgens is het fijn om altijd even een keer af te spreken, om eens kennis te maken en te zien of het klikt. Ook kunnen we dan alle mogelijkheden doorspreken en kan ik jullie enkele trouwboeken laten zien. Vanaf daar maak ik een offerte op maat, met al jullie wensen en is het aan jullie om mij wel of niet in te huren! Kortom: neem gerust contact op!

We houden de bruiloft niet bij jou in de buurt, maar je foto's en je stijl vinden we wel erg mooi. Fotografeer je ook bruiloften verder weg?
Ja, bruiloften fotografeer ik door heel Nederland en zelfs ook in het buitenland. Neem gerust contact op, dan bespreken we alles!

Waarom moet ik overwegen om voor een professionele fotograaf te gaan?
Er zit altijd erg veel verschil tussen verschillende fotografen. De stijl van fotografie en nabewerking en de klik voor op de dag zelf zijn zeer belangrijk en de eerste dingen waar je naar moet kijken. Professionele en duurdere fotografen zullen over het algemeen meer tijd vrij kunnen maken om de foto’s meer persoonlijke aandacht te geven, qua nabewerking en qua het opmaken van het boek. Maar ook ervaring is daarbij erg belangrijk, zodat de fotograaf altijd weet waar hij moet staan om de mooiste beelden te krijgen. Een mooi moment gebeurt vaak in fracties van seconden en je bruiloft is niet iets wat je even overnieuw kunt doen als de foto’s niet goed gelukt zijn. Een professionele fotograaf kan deze zorgen en stress van je af nemen, zodat je kan vertrouwen op het krijgen van goede en mooie foto’s, zonder dat iets gemist wordt. Als laatste zijn ook enkele technische dingen belangrijk, zoals als het goed bewaren van de foto’s en het werken met de mooiste apparatuur. Bij mij hoef je je over dit soort dingen geen zorgen te maken, ik koop altijd de mooiste en nieuwste camera’s en lenzen en als jullie bijvoorbeeld tien jaar later nog een keer de foto’s opnieuw zouden willen krijgen, dan heb ik ze nog steeds altijd goed voor jullie bewaard. Zo heb ik ook een camera die direct op twee geheugenkaartjes wegschrijft. Mocht in het zeldzame geval een kaartje stuk gaan, ben ik dus nooit de foto’s kwijt. Ook heb ik altijd een reservecamera en reserve lenzen mee, om altijd de mooiste foto’s te kunnen schieten, wat er ook gebeurd.

Hoe ver van te voren moeten we een fotograaf vastleggen?
De meeste datums worden ongeveer 10 maanden van te voren vastgelegd. Mocht je een populaire datum hebben, op een vrijdag of zaterdag rond de zomer, dan is het verstandig er vroeg bij te zijn. Ik kan als fotograaf maar bij één bruiloft tegelijk zijn. Dat wil niet zeggen dat je later in het jaar geen kans maakt, je kan altijd even bellen of e-mailen met de vraag of een datum nog beschikbaar is.

Wat gebeurt er als jij ziek wordt of om andere reden niet kan fotograferen?
Ik zal uiteraard altijd alles opzij zetten om zelf jullie bruiloft te kunnen fotograferen. Maar mocht het echt gaan om overmacht, dan zal ik altijd een uitstekende vervanging regelen. Ik heb een breed netwerk aan goede collega bruiloftsfotografen die in dezelfde stijl werken, waarmee we hebben afgesproken altijd bruiloften van elkaar over te nemen in geval van overmacht. Zo zullen jullie niet zonder fotograaf komen te zitten op jullie mooie dag!

Hoe snel krijgen we de foto's?
Uiteraard ben je super nieuwsgierig naar de foto’s! Mede hierom stuur ik altijd binnen een week een preview van enkele foto’s op, zodat je al iets hebt om te bekijken en te delen met vrienden. Na de bruiloft werk ik vaak ongeveer 2 week full time per bruiloft, aan het uitzoeken en mooi nabewerken van de foto’s en het opmaken van jullie trouwboek. In hoogseizoen is het uiteraard druk met bruiloften. Ik streef er daarbij altijd naar om de foto’s en een eerste opmaak van het trouwalbum binnen twee maanden geheel uitgezocht en bewerkt af te leveren. Zodra het album door jullie digitaal goedgekeurd wordt, duurt het gemiddeld nog 10 werkdagen voordat deze gedrukt is en klaar is.

Komen we ook op de website te staan?
Houd je er niet zo van om online te staan, dan is dat geen enkel probleem! Ik publiceer op deze website alleen foto’s van bruidsparen waar ik expliciet toestemming van heb gekregen. De online preview van de eerste uitgezochte foto’s is alleen te bekijken door iedereen die de link naar die pagina heeft. Eventueel kan hier ook nog een wachtwoord op gezet worden. Zo ziet niet iedereen die mijn website bekijkt jullie preview, maar kan je je eigen preview wel gemakkelijk delen met vrienden en familie.